Φιάσκο κόστους 30 εκατ. €: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας!

Την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφέστατα ο Νότης Μηταράκης, καταδεικνύοντας ότι το μεγαλεπήβολο και άκρως προβληματικό μέτρο της ΝΔ για αστυνομοκρατία και καταστολή στα Πανεπιστήμια κατέρρευσε με πάταγο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών (ΚΕΜΕΑ), ανακοίνωσε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία επί της ουσίας καταργείται αφού οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.

Να σημειωθεί ότι ο Μηταράκης και δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα είχε αναφέρει ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται».

Να σημειωθεί ότι εδώ και 4 χρόνια ΝΔ και Μητσοτάκης είχαν επενδύσει επικοινωνιακά αλλά και πελατειακά στην καθιέρωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας κατασυκοφαντώντας την πανεπιστημιακή κοινότητα, φοιτητές και καθηγητές καθώς και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είχε σταθεί σθεναρά απέναντι στο μέτρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώην υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Νίκη Κεραμέως, εξαπέλυαν ανοίκειες επιθέσεις κατά της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία γιατί κάνουν πλάτες στην ανομία και τους μπαχαλάκηδες καθώς και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είχε σταθεί σθεναρά απέναντι στο μέτρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ο μόνο που μένει είναι το «φιάσκο» των 30 εκατ. ευρώ, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την προαναγγελία του Νότη Μηταράκη για κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Τον Φεβρουάριο του 2021 ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στη Βουλή ότι “Στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία“», θυμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις περιμένει από την κυβέρνηση «να μας πει αν σήμερα “βγαίνει η Δημοκρατία” από τα πανεπιστήμια».

Το μόνο που μένει είναι «το κόστος 30 εκατ. ευρώ για ένα φιάσκο, την ώρα που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και καθημερινά συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μηταράκης προανήγγειλε σήμερα την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που η κυβέρνηση της ΝΔ ίδρυσε, υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο την θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η ΝΔ επί χρόνια επέλεξε την οδό της έντασης και του λαϊκισμού γύρω από την πανεπιστημιακή αστυνομία. Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2021 ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στη Βουλή ότι “Στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία”. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας πει αν σήμερα “βγαίνει η Δημοκρατία” από τα πανεπιστήμια.

Τελικά, το μόνο που μένει είναι το κόστος 30 εκατ. ευρώ για ένα φιάσκο, την ώρα που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και καθημερινά συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί